Avui vos proposam fer una recepta de galletes d'avena i chocolata molt fàcils de fer i boníssimes. (Si en feis moltes les podeu guardar dins una carmanyola a la gelera per esmorzar o berenar l'endemà).
Els ingredients que haurem de mester són:
- 200 gr avena
- 100 gr farina integral (si no en teniu podeu emprar farina normal de reposteria)
- 80 gr sucre moreno
- 100 ml oli d'oliva (aproximadament MIG TASSÓ)
- Suc d'una taronja (IMPORTANT:convé posar uns 100 ml, MIG TASSÓ, no posseu tot el suc de cop perquè pot quedar massa líquid; a jo me va sobrar el que veis dins la tassa d'abaix).
- 2 cullarades soperes de mel
- 1 ou
- 1 cullaradeta de llevat
- 1 poquet de sal (la que veis dins la cullera)
- 100 gr pepites xocolata (també podeu emprar xocolata per fondre trossejat, una combinació de tot dos seria ideal, és a dir 50 gr pepites xocolata i 50 gr xocolata amb llet per fondre trossejat)
(Surten unes 20 galletes de tamany mitjà).
PREPARACIÓ:
- Mesclam els ingredients secs per una banda (farina, avena, sucre, llevat, sal) i els líquids per una altra (oli, suc de taronja (mig tassó), mel i l'ou), a continuació afegim els líquids dins la mescla dels secs.
3. Amb una cullera donam la forma de galleta i posam damunt paper de forn, separades uns centímetres i les ficam al forn uns 12' a 180ºC, vigilant per tal que no es cremin.