divendres, 29 de maig del 2020

Recepta: Galletes d'avena i xocolata.

Bon dia!

Avui vos proposam fer una recepta de galletes d'avena i chocolata molt fàcils de fer i boníssimes. (Si en feis moltes les podeu guardar dins una carmanyola a la gelera per esmorzar o berenar l'endemà).

Els ingredients que haurem de mester són:

  • 200 gr avena
  • 100 gr farina integral (si no en teniu podeu emprar farina normal de reposteria)
  • 80 gr sucre moreno
  • 100 ml oli d'oliva (aproximadament MIG TASSÓ)
  • Suc d'una taronja (IMPORTANT:convé posar uns 100 ml, MIG TASSÓ, no posseu tot el suc de cop perquè pot quedar massa líquid; a jo me va sobrar el que veis dins la tassa d'abaix).
  • 2 cullarades soperes de mel
  • 1 ou
  • 1 cullaradeta de llevat
  • 1 poquet de sal (la que veis dins la cullera)
  • 100 gr pepites xocolata (també podeu emprar xocolata per fondre trossejat, una combinació  de tot dos seria ideal, és a dir 50 gr pepites xocolata i 50 gr xocolata amb llet per fondre trossejat)
(Surten unes 20 galletes de tamany mitjà).

PREPARACIÓ:
  1. Mesclam els ingredients secs per una banda (farina, avena, sucre, llevat, sal) i els líquids per una altra (oli, suc de taronja (mig tassó), mel i l'ou), a continuació afegim els líquids dins la mescla dels secs.
      2. Mesclam les pepites de xocolata i deixam reposar 30' a la gelera per tal que l'avena absorveixi els líquids i  precalentam el forn a 200ºC.
      3. Amb una cullera donam la forma de galleta i posam damunt paper de forn, separades uns centímetres i les ficam al forn uns 12' a 180ºC, vigilant per tal que no es cremin.

Bon profit!

Si voleu ampliar l'activitat els nins/es poden fer la següent fitxa on s'ha de:
  1. Escriure el nom.
  2. Repassar les paraules amb llapis i retolador.
  3. Dibuixa't fent les galletes.