dimarts, 2 de juny del 2020

Pintam fent bimbolles de sabó

Bon dia!

Avui vos proposam una activitat molt divertida on el nin/a pintarà emprant bimbolles de sabó. Per això és molt important l'ajuda i supervisió de l'activitat per part de l'adult, ja que s'utilitza sabó. Així necessitarem els següents materials:

  1. Aigua
  2. Tèmperes.
  3. Sabó de rentar plats.
  4. "pompero" pel nin/a, si no en teniu es pot emprar una canyeta (per bufar l'adult, és important destacar que si només disposau d'una canyeta és l'adult l'encarregat de bufar perquè empram sabó i el nin/a podria ingerir accidentalment la mescla) .
PREPARACIÓ:
  • L'adult posarà mig tassó d'aigua amb un poc de tèmpera i mesclarà bé, per tal que l'aigua agafi el color, convé que la mescla quedi líquida. Posteriorment s'afegeix un poc de sabó i se remena una mica. (Aquesta mescla s'ha de fer amb tants de tassons com colors volem fer servir).
  • A continuació, el nin/a pot començar a fer bimbolles damunt la fulla, si no teniu el "pompero", l'adult serà l'encarregat de  bufar amb la canyeta dins els tassó que conté un poquet de tèmpera i sabó de manera que surtiran bimbolles dins el tassó en aquest moment el nin/a posa damunt el tassó la fulla, així la fulla quedarà impregnada amb les bimbolles.
  • Posteriorment, es fa el mateix procediment amb un altre color.
  • D'aquesta manera el nin/a pot experimentar amb els colors d'una forma molt diferent.
(Cal destacar com hem dit que l'adult és el que ha de bufar amb la canyeta la mescla, ja que si ho fa el nin/a podria beure per error la mescla)

Com sempre podem ampliar l'activitat amb aquesta fitxa on s'ha de:
  1. Escriure el nom.
  2. Repassar les paraules amb llapis i retolador
  3. Pintar els dibuixos.