divendres, 19 de juny del 2020

Recepta: Gelat

Bon dia!

Avui darrer dia de final de curs, vos proposam fer un gelat, molt senzill i amb ingredients naturals. (També cal dir que és una forma d'aconseguir que els nins/es mengin fruita d'una altra manera a l'habitual).

INGREDIENTS:

  • 2 Plàtans. (podeu posar altres fruites, segons els vostres gustos, però cal dir que la textura del plàtan ajuda i molt per tal d'aconseguir la textura cremosa del gelat).
  • 200 gr de gerds ('frambuesas').
  • 400 gr nata.
  • 100 gr sucre. (el que volgueu, també podrieu afegir mel o un altre edulcorant).
  • (Optatiu: afegir colorant vermell, per tal de resaltar el color)
PROCEDIMENT:
  1. Trocejam els plàtans i els xafam juntament amb els gerds, posteriorment batim la fruita amb la batedora, per tal que la mescla quedi més uniforme.

      2. Montam la nata ben freda i anam afegint el sucre a poc a poc, vigilant de no passar-nos perquè si no farem mantega, per això tot d'una la nata espessi aturarem.

      3. Mesclam la nata amb la mescla de fruita i ficam al cogelador, remenant la mescla cada hora (per tal d'evitar que es formin trossets de gel i aconseguir la textura cremosa del gelat. 


     4. Passades unes 6h aproximadament o quan vegeu que  la mescla té la consistència i textura cremosa del gelat ja es pot tastar. 



Podeu presentar el gelat de la forma que més vos agradi:



Si voleu ampliar l'activitat poden fer les següents fitxes on s'ha de:
  1. Escriure el nom.
  2. Repassar les lletres.
  3. Pintar els ingredients.
  1. Escriure el nom.
  2. Aferrar bossins de paper a la part d'abaix del gelat.
  3. Pintar la bolla del gelat ( de forma lliure, podeu triar: tèmpera, ceres, etc.)